Sunday, 1 July 2012

PROGRAM SANTAI 'JOM' TENGOK BOLA AMAT MERIAHDemam bola sepak Euro 2012 akan berakhir pada malam ini yang akan menunjukkan kehandalan dua pasukan gergasi dunia dalam merebut piala yang boleh dikatakan berprestij di Eropah itu selain dari piala dunia.

Dalam usaha mendekati para belia malalui permainan bola sepak ini, Gerakan Belia 4B Perak telah mengambil satu inisiatif bermula pada 15 Jun yang lalu dengan mengadakan program santai 'Jom Makan Durian EURO 2012' di pekan Kuala Kurau.

Program yang disambut dengan kehadiran melepasi jangkaan ini telah dihadiri hampir 5000 orang di sekitar Kuala Kurau pada malam tersebut.

Mengikut kata Pengerusi GB4B negeri Perak yang juga merupakan Presiden GB4B Malaysia, durian durian ini telah dibawa oleh Jawatan Kuasa 4B negeri Kedah dan Pulau Pinang. Program ini juga telah mendapat kerjasama dari Penyelaras DUN Kuala Kurau, Jabatan Belia dan Sukan, Pejabat Penghulu, Pergerakan Pemuda UMNO serta Pegawai Daerah yang sama-sama berganding bahu dalam menjayakan program tersebut.

Dan pada malam ini sekali lagi program yang sama akan diadakan, dan kali ini ianya akan diadakan di pekan Parit Buntar yang dijangkakan akan turut sama dihadiri oleh  Datuk Ismail Safian Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Perak yang akan bersama-sama dengan penonton serta peminat bolasepak pada malam ini.

Menurut saudara Presiden 4B, durian malam ini akan dibawa dari Balik Pulau, Pulau Pinang dan roti canai juga disediakan pada malam ini dan ianya dimasak oleh saudara Amirul ketua cawangan GB4B Taman Sri Semarak.

Dijemput semua untuk hadir bersama-sama pada malam ini bagi memeriahkan program 'Jom Makan Durian' Euro 2012.

No comments:

Post a Comment